ACV - A MELEGVÍZ-KÉSZÍTÉS BAJNOKA

Az ACV 1922-től van jelen az épületgépészetben Inox indirekt tárolók, kondenzációs- és elektromos kazánok, álló hőközpontok gyártójaként. A belgiumi központú cég az elmúlt száz év során globális méretűvé nőtte ki magát.

A vállalat legsikeresebb termékei közé az ACV Comfort és Smart Line (SL) nagy kapacitású használati meleg-víz tárolói, valamint a kondenzációs elvvel rendelkező ACV HeatMaster TC készülékei tartoznak.
acv_hir_005.jpg
ACV COMFORT és SMART LINE - A hatékony HMV-tárolók

Az ACV Comfort és Smart Line (SL) fantázia névre keresztelt Inox tárolói a kemény hálózati víz esetén is kiváló ellenálló-képességgel rendelkeznek és karbantartásmentes üzeműek.

Hogyan lehetséges ez?


A hullámosan kialakított INOX belső tartály folyamatos mozgásban van a nyomás és hőmérsékletváltozás következtében, így megakadályozza a vízkő lerakódását a hőátadó felületen. A technológiai kialakításból adódóan nincs szükség tisztító nyílásra. A vízkőmentes Inox tartály hosszú élettartamú, és teljesítmény csökkenés nélküli használatható évtizedeken keresztül.
acv_hir_007.jpg
Főbb előnyök:

- Az Inox anyagnak köszönhetően nincs anód.

- Nagy hőátadó felület, rövid felfűtési idő, és kis alapterületen nagy használati melegvíz teljesítmény.

- A melegvíz tárolót két koncentrikus tartály alkotja, melyet Tank in Tank rendszernek nevezünk. A belső tartály rozsdamentes acélból készül, melyet kívülről ölel körbe a fűtővíz. Így a tartály teljes felülete a hőátadó felület, ami 1,5 – 2,5-szer nagyobb, mint egy hagyományos csőkígyós tárolóé.
- A magas hőmérsékleten tárolt víznek köszönhetően, kisebb tartálytérfogatra van szükség, így egy kisebb tárolóval is nagyobb a produktivitás.

- Nincs legionella-veszély: a teljes felületen fűtött belső tartály HMV hőmérsékletét nyugodtan emelhetjük 60 °C fölé, mely hőmérsékleten a legionella baktériumok elpusztulnak. Nem marad a tartályban alacsonyabb hőmérsékletű zóna.

- Az ACV Comfort és Smart Line (SL) tárolók a kiváló ár-érték arányukból adódóan ideális megoldást jelentenek ipari alkalmazások (szálloda, sport létesítmények, társasházak), illetve családi házak melegvíz-ellátására is. A Tank-in-Tank rendszerű indirekt tárolók elérhetőek normál, beépített elektromos fűtőbetéttel rendelkező változatban és a szolárra köthető típusuk is.

- HMV maximális hőmérséklete üzemszerűen 90 ⁰C.

- 100-1000 liter közötti változatok.

- HMV-bekötőszett a forrázásveszély elkerülése érdekében – opcionális.
Image
ACV HEATMASTER TC - A profi melegvíz készítés titka

A HeatMaster Total Condensig az ACV másik, Magyarországon is elterjedt, kiváló melegvíz-készítő tulajdonsággal bíró berendezése.
Az ACV HeatMaster (TC) álló hőközpont legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy kondenzációs elven készíti és tárolja a 85 °C-os HMV-t.
Jó példa erre, hogy 70KW-os készülék 0,5 m² alapterületet foglal el és 2455 l/h melegvíz adó képességgel bír (40 °C-os kilépő és 10 °C-os belépő vízhőmérséklet esetén, az első órában). A készülékek természetesen tudnak ACV tárolókra is dolgozni.
acv_heatmaster_tc_index2.jpg
Egyedülálló módon, kondenzációs hatásfokon képes a magashőmérsékletű HMV-t biztosítani, és kis alapterületen hatékonyan, nagy vízmennyiséget készíteni.

Nem véletlen, hogy a számos magyarországi és más európai autómosó gyártó vállalat az ACV HeatMaster berendezéseket használja mosóberendezései melegvíz előállítására.
Még egy érdekes - talán nem kézenfekvő - felhasználási mód a kiemelkedően nagy mennyiségű- és magas hőmérsékletű víz igény kiszolgálására, a Pick gyárban pedig az élőállatos kamionok termikus fertőtlenítésére is az ACV HeatMaster TC-t választották.
Nem véletlen, hogy az ACV HeatMaster TC hőközpontokat számos olyan helyen használják Magyarországon is, ahol nagy mennyiségű és/vagy magas hőmérsékletű vízigény kiszolgálására van szükség.

Néhányan közülük:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Az ACV melegvíz tárolók és a HeatMaster TC magas vízadó képességének köszönhetően, nagyobb kapacitás érhető el, így például alacsony födémterhelésű épületeknél is megoldást nyújtanak a készülékek.

Gyakorlati szempontból lényeges előny, hogy az ACV HeatMaster TC hőközpontok magas hőmérsékleten is kondenzációs hatásfokkal működnek, kevesebb tárolt vízre van szükség (kevesebb tároló), mely beruházási költség vonatkozásában kedvezőbb, üzemeltetési szempontból alacsonyabb gázfogyasztás miatt előnyösebb.

Nézze meg az ACV HeatMaster TC 85 készülékről készült gyártói videót!

Kapcsolat

1172 Budapest, Lokátor u. 17.

Telefon: +36 1 254 0160

Fax: +36 1 254 0166

E-mail: vivaco@vivaco.hu

Vivaco Épületgépészet

Created by okosweblap.hu

© 2021 Vivaco Kft. inden jog fentartva. Created by Hybrid Marketing

Keresés

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ