FŰTŐKÖRI MODULOK KONDENZÁCIÓS KAZÁNOKHOZ

Magyarországon is elérhetővé váltak a kifejezetten kondenzációs kazánhoz alkalmazható, új kialakítású fűtési rendszerek számára kifejlesztett NOVACOND fűtőmodulok. A direkt és kevert fűtőkörökkel egyaránt ellátott rendszerek így nemcsak hatékonyabban üzemelhetnek, hanem az ehhez szükséges hidraulikus rendszer kialakítása is gyorsabbá válhat, kompakt méretének (400 x 450 x 160 mm) köszönhetően pedig a szükséges hidraulikus elemek kis helyen is elférnek.
A több évtizedes múlttal és gyártási tapasztalattal rendelkező Novasfer S.r.l. NOVACOND moduljait a kondenzációs kazánhoz közvetlenül kell csatlakoztatni, nem rendelkezik beépített hidraulikus váltóval vagy hőcserélővel, újonnan kialakított rendszerek esetén pedig nem is szükséges ezek alkalmazása.
A direkt fűtőkört a kondenzációs kazánban lévő szivattyú szolgálja ki, a kevert kör kívánt hőmérsékletéről, valamint üzeméről pedig a modulban található hatutas keverőszelep, valamint egy energia-hatékony fűtőköri szivattyú gondoskodik. A NOVACOND modulok alkalmazása esetén a kondenzációs kazánok lehető leghatékonyabb üzemét lehet elérni úgy, hogy a hőmérsékleti értékek és a szükséges tömegáramok mindig a kívántak szerint alakulnak. Nincs hőcserélő vagy hidraulikus váltó okozta hőlépcső.
Beépített zónaszeleppel (120B), valamint by-pass ággal (120C) ellátott változatban egyaránt elérhetőek, kialakításuknak köszönhetően pedig a termosztatikus szelepekkel ellátott fűtési rendszerbe történő telepítésük is lehetővé válik. Alkalmazható fűtőközeg: víz vagy víz és glikol keveréke 70-30% arányban.


novacond_hir_b1.jpg
Novacond 120 B                            Novacond 120 C
A NovaCond modulok az alábbiakat foglalják magukban:

- hőmérővel ellátott golyóscsapok az előremenő- és visszatérő ágon
- visszacsapó szelepek
- mérőhüvelyek a hőmérséklet-érzékelők számára
- Grundfos UPM3 Hybrid 15-70 Erp szivattyú a kevert kör számára
- hatutas, motoros keverőszelep (futási idő: 35 sec.)
- zónaszelep (a 120B változat esetén)
- by-pass ág (a 120C változat esetén)
novacond_hir_b2.jpg
Elvi kapcsolási vázlat Fondital Itaca kondenzációs gázkazánnal egy magas és egy alacsony hőmérsékletű fűtőkör esetén1. - Novacond 120 C modul by-pass ággal

2. - Itaca Condensing gázkazán beépített fűtőköri szivattyúval

3. - KITZONE 05 zóna szabályozó a kevert kör számára (önálló, 230 V-os betápot igényel)

4. - Alacsony hőmérsékletű fűtőkör Cremoto 07 szabályozóval (bekötése: 2 x 1,5 mm²-es vezeték, max. 50 m-ig)

5. - Magas hőmérsékletű fűtőkör

6. - Termosztatikus radiátorszelep

7. - SONDAES 01 külső hőmérséklet-érzékelő (a KITZONE 05 szabályozó árban foglalt tartozéka, bekötése: 2 x 1,5 mm²-es vezeték, max. 50 m-ig)

Kapcsolat

1172 Budapest, Lokátor u. 17.

Telefon: +36 1 254 0160

Fax: +36 1 254 0166

E-mail: vivaco@vivaco.hu

Vivaco Épületgépészet

Created by okosweblap.hu

© 2020 Vivaco Kft. inden jog fentartva. Created by Hybrid Marketing

Keresés

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ