Mi az a Tank-in-Tank rendszer?

A tároló a tárolóban kialakítás számos előnyt nyújt mind a felhasználó, mind a kivitelező számára.

Nagy hőátadó felület - rövid felfűtési idő, minimális energiafelhasználás, kis helyszükséglet.

A melegvíz tárolót két koncentrikus tartály alkotja. A belső használati víz tartály rozsdamentes acélból készül, amelyet kívülről körbeölel a fűtővíz. Így ennek a tartálynak a teljes felülete a hátadó felület, ami 1,5 -2,5-szer nagyobb, mint egy hagyományos csőkígyós vízmelegítő esetén, ezáltal a tartály rendkívül rövid idő alatt tud nagy mennyiségű melegvizet biztosítani. A magas hőmérsékleten tárolt víznek köszönhetően kisebb tartálytérfogatra van szükség, miáltal csökken a tartály hővesztesége és helyszükséglete.

Rozsdamentes acél - korróziómentes

Az ACV tartályok rendkívül jól tűrik az agresszív használati vizet. A tartályok rendelhetőek Duplex alapanyagból, amely lehetővé teszi nagy töménységű klórós víz használatát egészen 2.000 mg/l klór mennyiségig.

Nincs legionellaveszély - a forró víz fertőtlenít

A vízkőmentességnek és a teljes felületen fűtött belső tartálynak köszönhetően a HMV hőmérsékletét nyugodtan emelhetjük 60°C fölé, mely hőmérsékleten a legionella baktériumok elpusztulnak, és nem marad a tartályban alacsonyabb hőmérsékletű zóna.

Vízkőmentesség - hosszú élettartam, teljesítmény csökkenés nélkül

A hullámosan kialakított INOX belső tartály folyamatos mozgásban van a nyomás és hőmérsékletváltozás következtében, ami megakadályozza a vízkő lerakódását a hőátadó felületen.

 

Kiváló szigetelés - alacsony hőveszteség, minimális energiaigény

A külső tartály kívülről 50mm poliuretán hab szigeteléssel van ellátva. A hőveszteség kevesebb, mint 0,35°C óránként. (85°C-os HMV esetén)

Egyszerű karbantartás - alacsony üzemeltetési költség

Az ACV Smart tartályok a rozsdamentes acél alapanyagnak köszönhetően megakadályozzák a vízkő lerakódását a tartályban és nem igényelnek anódos vízkővédelmet, karbantartást.

Elektromosan is fűthető

Az SLE W sorozat egy 2200W-os elektromos fűtőbetéttel van ellátva. A köpenytérben elhelyezett fűtőbetét nem érintkezik közvetlenül a használati vízzel, miáltal nem tud vízkő lerakódni a felületén.

Nagyon fontos, hogy egy Tank-in-Tank rendszerű és egy hagyományos működésű, csőkígyós tárolót nem szabad pusztán térfogat alapján behelyettesíteni egymással. Hiszen nagy hőátadó felületnek és a magas hőmérsékleten tárolt melegvíznek köszönhetően egy Tank-in-Tank rendszerű tárolóval lényegesen nagyobb mennyiségű melegvizet tudunk készíteni, mint egy azonos méretű csőkígyós tároló. Vagy megfordítva a hasonlatot ugyanazt a mennyiségű melegvizet egy jóval kisebb méretű Tank-in-Tank rendszerű tárolóval tudjuk elkészíteni, így nem csak beruházási és üzemeltetési költséget takaríthatunk meg, hanem lényegesen kisebb helyre is van szükség az alkalmazáshoz.

Kapcsolat

1172 Budapest, Lokátor u. 17.

Telefon: +36 1 254 0160

Fax: +36 1 254 0166

E-mail: vivaco@vivaco.hu

Vivaco Épületgépészet

Created by okosweblap.hu

Copyright © 2016 Vivaco Épületgépészet

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ