A HCE DirtOUT® HP nagyhatékonyságú hőszivattyús kombinált mágneses szűrő ideális választás a lakossági hőszivattyúkhoz. A nagyértékű hőszivattyúk védelme elengedhetetlen

Nagy hatékonyságú és kis ellenállású
kombinált HCE szűrő hőszivattyús rendszerekhez

HCE DirtOUT® HP nagy hatékonyságú kombinált mágneses szűrő ideális választás a lakossági hőszivattyúkhoz. A nagyértékű hőszivattyúk védelme elengedhetetlen, a jó minőségű szűrővel és annak karbantartásával pedig a garancia hatálya alá nem tartozó tisztítások, javítások okozta többletköltségtől kímélhetjük meg magunkat.

A hőszivattyúban található hőcserélőt védeni kell a szennyeződésektől. A hőszivattyús fűtési/hűtési rendszerbe telepített puffertárolóból, valamint HMV tárolóból éppúgy kerülhetnek bele szennyeződések, mint a hálózat egyéb elemeiből, melyektől védeni kell a hőcserélőt. A hőszivattyú ezen szerkezeti egysége nem minden esetben egyszerűen hozzáférhető, tisztítása körülményes lehet, ráadásul előfordulhat, hogy ehhez a munkafolyamathoz ki kell szerelni azt, amit csak az erre felhatalmazott hőszivattyú-szakszerviz végezhet el.

Míg a gázkazános fűtési rendszerekben – lakossági vonatkozásban – jellemzően 24 kW-os készülékek működnek, addig a családi házakba leggyakrabban beépített hőszivattyúk teljesítménye 6-12 kW, de ami még lényegesebb különbség közöttük az az, hogy a hőszivattyús rendszerek ΔT-je kisebb, mint a kazános rendszereké és jóval nagyobb tömegáramra van szükségük. Ezért a kazánoknál megszokottakhoz képest nagyobb csőátmérők alkalmazására van szükség, illetve kiemelten fontos a különféle szerelvények alacsony ellenállása. Ez utóbbi vonatkozásában kínál ideális megoldást  HCE DirtOUT® HP kombinált mágneses iszapleválasztó, mely alacsony áramlási vesztesége révén tökéletes választás a hőszivattyúk számára. A HCE DirtOUT® HP-t a csővezeték vízszintes szakaszába kell beépíteni és az alsó pontján található, beépített ürítőcsapon keresztül lehet tisztítani. További előnye, hogy a szűrőház tetején lévő csatlakozási pontnak köszönhetően kézi vagy automata légtelenítő is elhelyezhető rajta.

A HCE DirtOUT® HP XL és HP szűrők hármas védelmet biztosítanak
hce_dirtout_hp_harmas_vedelem-3.png

A megkérdőjelezhetetlen fizikai szűrés

A HCE DirtOUT® HP három-lépcsős szűrési folyamatának utolsó állomása a 800 mikron finomságú, növelt felületű szűrő, aminek kiemelten nagy szerepe van a nem mágnesezhető szennyeződések, szerelési segédanyagok, és egyéb idegen anyagok feltartóztatásában. Ez a szűrési mód különösen jól jön akkor, amikor a kivitelezés elvégzése után elmarad a rendszer átmosása, mert általa a bent maradó, nem mágnesezhető szennyeződések kiszűrhetőek, a szűrő ürítőcsapján keresztül pedig könnyedén eltávolíthatóak és ezt követően már nem okoznak áramlásbeli problémákat.

hce_dirtout_hp_adatok.png

További mágneses és szűrőbetétes iszapleválasztók

Kazánokhoz és/vagy hőszivattyúkhoz egyaránt alkalmazható HCE mágneses iszapleválasztók kiválóan alkalmazhatók a rendszerben áramló szennyeződések okozta korrózió elleni védelméhez.

Mikorbuborék-leválasztók

A mikrobuborék-leválasztó a rendszerben keletkező levegő folyamatosan történő eltávolítását hivatott biztosítani. A jól kilégtelenített fűtő- és hűtőközeggel a rendszer működése optimalizálható, a zaj, a korrózió és a túlmelegedés kialakulása pedig elkerülhető.

Katalógus megtekintése

Tekintse meg a HCE mágneses és szűrőbetétes iszapleválasztóinak, valamint mikrobuborék-leválasztóinak katalógusát. Műszaki támogatásért, további információkért forduljon hozzánk bizalommal a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeinken.

Kapcsolat

1172 Budapest, Rétifarkas u. 7.

Telefon: +36 1 254 0160

E-mail: vivaco@vivaco.hu

Vivaco Kft.

 

Iroda és raktár

© 2024 Vivaco Kft. Minden jog fenntartva.

Keresés

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ