SAFE PRESS - General Fittings új présidom

A General Fittings 5T idomcsalád újdonsága, hogy a többrétegű csőrendszerekhez használható 5T névre keresztelt préscsatlakozói SAFE PRESS - szivárgás jelző - rendszerrel vannak ellátva. Pontosan mit jelent ez, és milyen előnyökkel jár a használata?

Első ránézésre különösebb változás nem látható az idomokon. A General Fittings préscsatlakozókat régóta használó szakemberek ugyanazt a minőségi rendszerekbe építhető, masszív kialakítású terméket kapják, viszont egy fontos részletben rejlik az előnyösen kiaknázható idom sajátosság.

A fejlesztés során a General Fittings célként tűzte ki, hogy a szakemberek munkáját segítve, egy olyan többrétegű préscsatlakozó rendszert hozzon létre, amellyel jelentős segítséget nyújt az épületgépész kivitelező szakma számára. A préspalást alatti speciális kialakításnak köszönhetően a folyadék utat talál, ha nincs lepréselve az idom. Amennyiben kimaradt egy préselés, a nyomáspróbánál a préselés nélküli idom szivárogni kezd, még alacsony víznyomás esetén is. A szivárgást észlelve, a préselés hiányából adódó probléma azonnal és hatékonyan elhárítható.

Safe Press 5T multi-présidom működési elve

Az 5T présidomok csatlakozási kialakítása abban tér el a már jól ismert 5S-től, hogy a cső fogadására kialakított rész egy, az adott csatlakozási ág – és egyúttal a cső – tengelyvonalával párhuzamosan kialakított barázdával zárul.

Míg a csatlakozás első része a csőidom könnyű behelyezését, valamint a préselés biztonságát hivatott szolgálni - kettős O-gyűrűtömítéssel - addig a barázdákkal ellátott szakasz azt segíti elő, hogy a préselés esetleges kimaradását követően, a nyomáspróba elvégzésekor szivárogni kezdjen, s ezáltal jelezze, hogy az idom és/vagy annak adott ága nem került lepréselésre.

SAFE_PRESS rendszer présszerelvényei LEAK BEFORE PRESS (LBP) elven működve -  vagyis „szivárgás préselés előtt” - biztonságot, idő-és költségmegtakarítást garantálnak a telepítésük során.
Image
További előnyök:

  • Használható présfejek TH - H - U
  • Dupla gumigyűrű a maximális biztonságért
  • Elektrokémiai korrózió ellen védett csatlakozások, a réz alapanyag nem érintkezhet a többrétegű cső alumínium rétegével
  • Uszoda-és termálvízre is alkalmazható
  • Számos nemzetközi és gyártói bevizsgálás, folyamatos minőség-ellenőrzés
  • Bevizsgált minőség: ivóvízrendszerekre is alkalmazható
  • 10 év rendszergarancia Valsir többrétegű csőrendszerrel

Felhasználási területekhez kapcsolódó paraméterek

Image

A General Fittings présidomok a Valsir többrétegű csövekkel, 14 – 110 mm, rendszerben számos alkalmazásra használható: használati meleg-, hideg-, uszoda- és termálvíz rendszerekhez, radiátoros- és légfűtő rendszerekhez, padló-, fal- és mennyezet fűtési-hűtési rendszerekhez, sűrített levegős rendszerekhez, valamint ipari alkalmazásokra. A General Fittings idomai 14 - 63 mm-es méretben állnak rendelkezésre.

A General Fittings - Valsir oxigéndiffúzió mentes többrétegű csőrendszerek élettartama legalább 50 év - ez időn belül 10 bar nyomásig és 95°C hőmérsékletig alkalmazható, sűrített levegős rendszereknél 20°C - 16 bar. A Valsir többrétegű csövekre és idomaira, valamint a General Fittings prés- és szorítógyűrűs csatlakozókra nyújtott 10 év rendszergarancia a megrendelő számára is a nyugalmat biztosítja.

Kapcsolat

1172 Budapest, Rétifarkas u. 7.

Telefon: +36 1 254 0160

E-mail: vivaco@vivaco.hu

Vivaco Kft.

 

Iroda és raktár

© 2024 Vivaco Kft. Minden jog fenntartva.

Keresés

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ