Image

Speciális présidomok nem mindennapi kivitelezési helyzetekre

Közvetlen csatlakozás rézcsőre

A rézcsőhálózatra történő csatlakozásra a General Fittings kétféle megoldást biztosít: az 5S00.07 típusjelű - a kép jobb oldalán - idom arra ad lehetőséget, hogy a rézcsőhálózat tokos csatlakozásával alakítsunk ki préskötést az idomra, az ebből a célból megerősített felére. Ezzel szemben az 5S00.N2 csatlakozó - a kép bal oldalán - úgy lett kialakítva, hogy egyik végét többrétegű csőrendszerhez alkalmazható présfejjel nyomjuk meg, a másikat pedig V-pofával, utóbbi ága tehát közvetlenül a rézcsőre csatlakozik.
Elérhető változatok: 15 - 16x2 mm; 22 - 20x2 mm; 22 - 26x2 mm

Image

45°-os ívidom

Nagyobb dimenziók esetén - mint például 75 mm, 90 mm és 110 mm - már régóta alkalmazzák az 45°-os ívidomokat. Ez sokszor jön jól egy-egy szerkezeti elem vagy más vezeték kikerülése során, ha a kerülő könyökökkel történő megvalósítása túl nagy helyigénnyel járna, vagy épp szükségtelen az általuk meghatározott építési távolság megtartása. A kisebb átmérőjű vezetékek kialakításánál is emiatt hasznosak ezek az idomok, hiszen alkalmazásukkal nem kell félnünk attól, hogy a kisszögű csőhajlítás során megroppan a csövünk.
Elérhető változatok: 26x3 mm; 32x3 mm

Image

20x1/2” szerelt falikorong

A 16x1/2" szerelt falikorong régóta elérhető a General Fittings kínálatában, a kivitelezők pedig szívesen alkalmazzák, hiszen előszerelt, 153 mm-es csatlakozó-távolsága révén lényegesen megkönnyíti a fali csaptelepek kiállásainak megvalósítását. Az elmúlt években azonban egyre inkább megnövekedett a felhasználói igény a kaszkád-kifolyóval rendelkező csaptelepek, valamint a nagyobb, úgynevezett esőztető zuhanyfejek iránt, melyek működéséhez a 16 mm-nél nagyobb átfolyási keresztmetszetet kell biztosítani. Ennek érdekében született meg a 20x1/2” szerelt falikorong.
Elérhető változatok: 20x2 mm - 1/2"; idomtávolság: 153 mm

Image

Könyök-hollandis csatlakozó készüléklekötéshez

A tulajdonosok a lehető legkevesebb csövet szeretnék látni a lakásukban, pláne igaz ez olyan helyeken, ahol a csövek jól látható helyen vannak. Ide sorolhatóak többek között a vízmelegítők, vagy a gázkazánok telepítési helyei, melyeknél hamar falsík alá kell rejteni a csöveket. Amennyiben a lekötéseket Valsir többrétegű csőrendszerrel valósítjuk meg, úgy nemcsak a kivitelezést könnyíti meg a General Fittings könyök-hollandis csatlakozója, hanem azt is, hogy például villanybojler esetén a nagyobb karbantartási munkálatok erejéig a készülék hálózatról történő lecsatlakoztatása könnyűvé váljon.
Elérhető változatok: 16x2 mm - 1/2"; 20x2 mm - 1/2"; 20x2 mm - 3/4"; 26x3 mm - 3/4"

Image

Javítóidom

A falban, mennyezetben, illetve aljzatban futó többrétegű csövek elfúrása, vagy egyéb mechanikai hatások eredményeként bekövetkezett sérülése legfőképpen azért okoz bosszúságot, mert ez a fajta hiba bontási munkálatok nélkül nem hozható helyre. A General Fittings kifejlesztette a teleszkópos javítóidomot, mely nagyban elősegíti, hogy a hibaelhárítást a lehető legkevesebb bontási, illetve helyreállítási munkálatok övezzék. Ezen teleszkópos idom két vége préscsatlakozóval rendelkezik közepén egy dupla O-gyűrűs, roppantós megoldással.
Elérhető változatok: 16x2 mm; 20x2 mm

Image

Természetesen a General Fittings préscsatlakozók közül a legtöbbet alkalmazott idomok a könyök, a T-idom, a toldó, a kül- és belmenetes csatlakozó és a falikorong, azonban a széles idomválaszték jelentősen megkönnyíti a modern épületek csőrendszerének kialakítását, illetve épületgépészeti rendszerfelújítások során praktikus megoldást kínálnak a gyakorta előforduló speciális kivitelezésre.

A General Fittings sokoldalúsága abban is megmutatkozik, hogy az idomok TH, H, illetve U présfejjel egyaránt préselhetőek, kivétel a 26x3-as méret, melyhez csak TH és H fej alkalmazható, illetőleg fűtési- és hűtési rendszerek kiépítésénél éppúgy alkalmazható, mint ivóvízhálózatnál, sűrített levegős rendszereknél vagy glikollal kevert hálózatoknál. A General Fittings csatlakozók leggyakrabban a Valsir többrétegű csőrendszerrel kerülnek beépítésre, melyre a VIVACO Épületgépészet 10 év rendszergaranciát biztosít.

Szeretne többet tudni a General Fittingsről? Az alábbi gombokra kattintva megtekintheti a termékismertetőket, a főbb műszaki paramétereket, a tanúsítványokat, az engedélyeket, a gyári bemutatkozó videót vagy kapcsolatba léphet velünk!

Image

Kapcsolat

1172 Budapest, Rétifarkas u. 7.

Telefon: +36 1 254 0160

E-mail: vivaco@vivaco.hu

Vivaco Kft.

 

Iroda és raktár

© 2024 Vivaco Kft. Minden jog fenntartva.

Keresés

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ